Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Σεισμός δημιουργήθηκε από επίθεση σε αποθήκη πυραύλων της ΣυρίαςΑναφέρονται 38 νεκροί και 57 τραυματίες- φέρεται ως επίθεση του Ισραήλ


Απρίλιος 30, 2018. 22:42


Σε αποθήκη πυραύλων του στρατού της Συρίας έγινε πυραυλική επίθεση με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τρομακτικές εκρήξεις, να σκοτωθούν 38 άνθρωποι, να τραυματισθούν 57. Το μέγεθος της έκρηξης προκάλεσε σεισμική δόνηση μεγέθους 2,6 της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή.Η επίθεση έγινε στις 10:30 το βράδυ σε στρατιωτική βάση της Συρίας και των συμμάχων της Ιρανών, της Επαναστατικής Φρουράς.


Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πυραυλική επίθεση έγινε από τον ισραηλινό στρατό.


Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, όπως αναφέρει η ισραηλινή Χάαρετζ, έγινε από τις ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις.


Το αραβικό ‘Σκάι Νιουζ’ αναφέρει ότι τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 57 τραυματίσθηκαν.


Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι τη βάση «χτύπησαν πύραυλοι του εχθρού» που στόχευσαν στην 47η ταξιαρχία στη Χάμα της Συρίας.


Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πρόσφατα ότι «θα συνεχίσουμε να δρούμε εναντίον του Ιράν στη Συρία», όπως σημειώνεται.(Στοιχεία από την τουρκική Sondakika και την κουρδική Rudaw)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr