Τουρκικό δημοσίευμα: «Στρατιωτική συνεργασία Αιγύπτου – Ελλάδας»



Απρίλιος 19, 2018. 21:48

Ο υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Σιντχί Σουμπχί, και ο Έλληνας ομόλογός του συναντήθηκαν στο Κάιρο αναφέροντας ότι συμφωνήθηκε ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του αιγυπτιακού στρατού, ο υπουργός Άμυνας Σουμπχί με τον Έλληνα ομόλογό του,  αναφέρθηκαν στη στρατιωτική συνεργασία σε διάφορα θέματα και αξιολόγησαν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή.


Ο Αιγύπτιος υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας για το επόμενο διάστημα.


Ο Έλληνας υπουργός Καμμένος υπογράμμισε ότι οι δύο χώρες έχουν μια ενιαία άποψη σε διάφορους τομείς, ιδίως στην ειρήνη και την ασφάλεια, εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα  για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας με την Αίγυπτο.


Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα έχουν αυξήσει τις μεταξύ τους δραστηριότητες, τόσο στο οικονομικό όσο και στο στρατιωτικό πεδίο, ειδικά μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 3ης Ιουλίου 2013.


(Στοιχεία από dunyabulteni.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr