«Δεν υπήρξαν θύματα από τη σύγκρουση τουρκικού φορτηγού πλοίου με ελληνικό πολεμικό πλοίο», λέει η Τουρκία



Μάιος 4, 2018. 22:37


Δεν υπήρξαν θύματα μετά από τη σύγκρουση  του τουρκικού φορτηγού πλοίου M/V KARMATE με το ελληνικό πολεμικό πλοίο  «ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ» πριν τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας.



Το ελληνικό ναυτικό δήλωσε νωρίτερα ότι η κανονιοφόρος ‘ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ’ χτυπήθηκε από ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο, καθώς έκανε περιπολία για διακίνηση παράνομων μεταναστών στη θάλασσα.


Σύμφωνα με το τουρκικό ‘Ντενίζ Χαμπέρ’ το υπό τουρκική σημαία M / V KARMATE μήκους 73 μέτρων  που συγκρούσθηκε πλάγια  με το ελληνικό πολεμικό πλοίο ανοικτά της Λέσβου στις 04:08 είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη με φορτίο 2.150 τόνων τσιμέντου με προορισμό τη Ραιδεστό (Tekirdağ).


Μετά τη σύγκρουση το τουρκικό φορτηγό πλοίο κατευθύνθηκε στο λιμάνι Δεκελί απέναντι από τη Λέσβο. Μετά από επιδιορθώσεις που θα γίνουν στο πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει τις βραδινές ώρες.


«έχουμε λάβει πληροφορίες ότι δεν υπήρξε απειλή από το χτύπημα, θάνατο, θύματα ή περιβαλλοντική ρύπανση», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.


(Στοιχεία από Deniz Haber)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr