Τίρανα: Αφαιρέθηκε από την Έκθεση βιβλίου περίπτερο για ‘τσαμουριά’ – αντιδράσεις κόμματος Αλβανοτσάμηδων


"η ελληνική αλαζονεία κάνει γενοκτονία μέσα στα Τίρανα", λέει ο Ιντρίζι

Μάιος 16, 2018. 19:59

«Η αλαζονεία της ελληνικής πρεσβείας αναβίωσε πρόσφατα και πιστεύει ότι ακόμη και στη μέση των Τιράνων μπορεί να κάνει  πολιτιστική γενοκτονία», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος των αλβανοτσάμηδων- PDIU,  Σφετίμ Ιντρίζι, αναφερόμενος στην πρωτοφανή απομάκρυνση του περιπτέρου βιβλίων έπειτα από ελληνική παρέμβαση, όπως ισχυρίζεται.


Ο επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας, ζήτησε από τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι να δεσμευθεί προσωπικά και να μιλήσει για την απομάκρυνση του περιπτέρου της ‘τσαμουριάς’ από την έκθεση βιβλίου.


«Πρόκειται για μια πρωτοφανή πράξη και καλώ  άμεσα τον υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι να ενδιαφερθεί προσωπικά, επειδή ο κ. Μπουσάτι είχε μιλήσει για πολιτική συμφωνία του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας που προβλέπει την αφαίρεση από οπουδήποτε του ονόματος  της ‘τσαμουριάς’.

»Ζητώ από το υπουργείο Εξωτερικών είτε  να το αρνηθεί είτε να καλέσει τους εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας που είπαν αυτήν την εκδοχή κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον διοργανωτή της έκθεσης βιβλίου» δήλωσε ο Ιντρίζι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από 27.al, tetpress.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr