Σερβία- Τουρκία: «Ποτέ οι σχέσεις μας δεν ήταν καλύτερες»Μάιος 7, 2018. 07:56

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα (χθες) στην Κωνσταντινούπολη ότι οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται, πλέον, σε υψηλό επίπεδο και παρέχεται η δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων, καλώντας τους Τούρκους επενδυτές να συνεχίσουν να επενδύουν στη Σερβία.Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι ο στόχος των εμπορικών ανταλλαγών με τη Σερβίας είναι να φθάσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ομιλία του στο τουρκο-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ, ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε ότι τα τουρκικά ΜΜΕ μίλησαν για τις καλύτερες  ποτέ σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ και του βασιλιά Αλέξανδρου της Σερβίας.


Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έφθασε στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή το απόγευμα , όπου ξεκίνησε διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία.


Έγινε δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αεροδρόμιο με στρατιωτικές τιμές, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr