Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού;



Μάιος 24, 2018. 14:47

Στις επιθέσεις του αμερικανικού συνασπισμού, χτυπήθηκαν θέσεις του συριακού στρατού, στην ανατολική περιοχή της Συρίας, κοντά στις γραμμές του Ισλαμικού κράτους, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.


 
Οι επιθέσεις έγιναν μεταξύ της Αμπού Καμάλ και Χμέιμα στην επαρχία Ντερ εζ  Ζορ , από όπου αναφέρθηκαν υλικές ζημίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού στρατού.

«Δεν έχουμε πληροφορίες για να επιβεβαιώσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Άνριαν Ράνκινε – Γκαλόγουεϊ στην Ουάσιγκτον.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε σήμερα το πρωί ότι δύο κύματα επιθέσεων με ρουκέτες έγιναν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες καθώς λέγεται έχουν βάλει στο στόχαστρο περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Αν οι ισχυρισμοί επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη επίθεση των Αμερικανών κατά στρατιωτικών θέσεων του στρατού της Συρίας από τον Απρίλιο, όταν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία βομβάρδισαν κυβερνητικά κτήρια, σε αντίποινα για μια υποτιθέμενη χημική επίθεση, καθώς η Δύση κατηγόρησε τη κυβέρνηση της Συρίας.



(Στοιχεία από rts.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr