Εκδήλωση Αλβανοτσάμηδων στο ‘Καφέ Μπότα’



Ιούνιος 24, 2018. 21:15

Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, της Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας – PDIU,  μαζί με το Σύλλογο ‘Τσαμουριά’, διοργάνωσαν εκδήλωση στην παραμεθόριο περιοχή Καφέ Μπότα, όπου υπάρχει μνημείο για τους Αλβανοτσάμηδες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.



Χαρακτηριστικός ήταν ο λόγος του προέδρου του PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι,  που δήλωσε ότι «υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σβήσετε το ζήτημα των τσάμηδων. Να μας σκοτώσετε όλους»… Μια ρητορική φράση που απευθύνονταν στην πολιτική ηγεσία της χώρας του.


«Ερχόμαστε εδώ κάθε Ιούνιο να αποθέσουμε ένα λουλούδι και να θυμηθούμε τους προγόνους μας, που δεν έφυγαν από αυτόν τον κόσμο όπως όλοι οι άλλοι, αλλά τους σκότωσαν εκείνοι που εισέβαλαν στη γη μας, που πέθαναν από τη μιζέρια και την αδυναμία τους σε αυτήν την βιβλική έξοδο», είπε ο Ιντρίζι.


Εντύπωση προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου του:

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Αλβανοί Τσάμηδες, απόγονοι του Πύρρου της Ηπείρου, του Μάρκο Μπότσαρη, του Τζαβέλα, της Μπουμπουλίνας (κ.ά.)»


Επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του κόμματός του και επέκρινε την αλβανική κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στο ζήτημα που τους ενώνει.


Την ομιλία του την έκλεισε ως εξής: 

«Μόνο αφού λύσουμε το θέμα της τσαμουριάς θα πάμε ήσυχα στα σπίτια μας. Και όχι στα σπίτια που έχουμε εδώ, σε αυτήν την πλευρά των συνόρων (Αλβανία), αλλά στα σπίτια μας εκεί (Ελλάδα), όπου η γη ονομάζεται τσαμουριά! Ζήτω η τσαμουριά, ζήτω η Αλβανία».


https://www.facebook.com/pdiu.al/videos/1914677555238631/


(Στοιχεία από FB, 27.al, 360grade.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr