Ο Πομπέο ζήτησε από τη Γαλλία να μην εμποδίσει τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ



Ιούνιος 24, 2018. 22:35

Διπλωματική πίεση ασκήθηκε από την Ουάσιγκτον προς το Παρίσι, σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Έχει προβεί η Ουάσιγκτον σε μια σημαντική διπλωματική πίεση στο Παρίσι για τον τελευταίο σκεπτικιστή ηγέτη στην ΕΕ, Εμανουέλ Μακρόν, για να αποκτήσει η χώρα μας ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων;» διερωτάται το Kanal 5 και συνεχίζει: 


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ιστοσελίδα του δημοσίευσε χθες ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας,  Μάικ Πομπέο, συνομίλησε με τον Γάλλο  ομόλογό του, Ζαν Ίβ Λε Ντριάν, με σκοπό να ζητήσει από τη Γαλλία να μην εμποδίσει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ιδιαίτερα τώρα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ ‘Μακεδονίας’ και Ελλάδας.


Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας την Παρασκευή είπε ότι αναμένει από τον Μακρόν να κατανοήσει τη σημασία της στιγμής, τώρα που υπήρξε συμφωνία με την Ελλάδα.


Ο Ζάεφ τόνισε ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη χώρα θα μπορούσαν να γίνουν παράλληλα με την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, θα αποστείλει επιστολές αύριο προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στις οποίες θα λέει ότι η Ελλάδα δεν έχει αντίρρηση για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ‘Μακεδονίας’ με την εκπλήρωση ενός μέρους των υποχρεώσεων που απορρέουν από την επίλυση της διαφοράς, όπως σημειώνεται.


( Στοιχεία από kanal5.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr