Σκόπια - Επίσκοπος Αγαθάγγελος: Η εκκλησία μας είναι ‘μακεδονική’



Ιούνιος 1, 2018. 22:26


«Ίσως κάποιος παίζει στη Σύνοδο, δεν μπορώ να το ισχυρισθώ, ούτε να επιτεθώ σε κάποιον, δεν θέλω να αμαρτάνω την ψυχή μου, αλλά, κάποιος προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Σύνοδό μας, τους ανθρώπους, τους ιεράρχες, τους πιστούς. Αλλά, έρχεται το φως, η αλήθεια κερδίζει πάντα, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την αλήθεια», είπε ο Επίσκοπος Αγκάταγκελ στην τηλεόραση ‘Alfa’ αναφερόμενος σε πληροφορίες που εμφανίσθηκαν στον Τύπο ότι η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» προέβη σε αίτημα για αλλαγή του ονόματος ‘Μακεδονική’.



«Η ‘Μακεδονία’ καθημερινά ταρακουνιέται με πληροφορίες που μερικές είναι αληθινές, μερικές είναι ψευδείς, όπως η τελευταία γύρω από την «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» είναι ψευδής, ότι η αρχιεπισκοπική Σύνοδος αποφάσισε να στείλει επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και να επιδιώξει την ανεξαρτησία με την αναγνώριση της Αγίας Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ως αυτοκέφαλη», δήλωσε ο επίσκοπος Αγαθάγγελος.


«Κανένα μέλος της Ιεράς Συνόδου δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την Ορθόδοξη Εκκλησία της ‘Μακεδονίας’, γιατί αυτό είναι το όνομα της χώρας μας, της εκκλησίας μας, εμείς είμαστε εθνική εκκλησία αυτού του ‘μακεδονικού’ λαού. Όμως, όλο το χρόνο, αγωνιζόμαστε σε διάφορες επιθέσεις, δηλώσεις κακόβουλες ταπεινωτικές, απάτες, αλλά πιστεύουμε ότι θα επιβιώσουμε», πρόσθεσε ο Αγαθάγγελος.


(Στοιχεία από ΜΜΕ Σκοπίων)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr