Sitel: «Η Συμφωνία αμφισβητείται ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Αθήνα»



Ιούνιος 30, 2018. 10:10

Σκόπια.

Ελληνικές ομοσπονδίες και ενώσεις Μακεδόνων της Διασποράς ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Αθήνα να ακυρώσει τη διαφωνία του ονόματος.

Στο ανώτατο δικαστήριο στην Ελλάδα ζητείται να αποσυρθούν οι επιστολές προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για την άρση του ελληνικού βέτο για την πΓΔΜ.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και Παμμακεδονικές Οργανώσεις  της Διασποράς με έγγραφο 32 σελίδων εξηγούν λεπτομερώς τις θέσεις τους που υποστηρίζουν το αίτημά τους.

Σύμφωνα με αυτούς, η συμφωνία των Πρεσπών, παραβίασε το Σύνταγμα, επειδή η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε  συμφωνία παρά την αντίθεση του  ελληνικού λαού να προβεί σε οποιαδήποτε απόκλιση στο όνομα.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι καταγγέλλοντες χάνονται το δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδόνες, ενώ είναι γηγενείς της Μακεδονίας και ομιλούν την ελληνική γλώσσα, ενώ οι άλλοι είναι σλαβικής καταγωγής και μιλούν την σλαβομακεδονική γλώσσα.


Οι ελληνικές οργανώσεις αναφέρουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος της Ελλάδας, σύμφωνα με το οποίο, πριν υπογραφεί συμφωνία, είναι απαραίτητο να ψηφισθεί στο Κοινοβούλιο με μια διευρυμένη πλειοψηφία, διότι αυτή συνεπάγει αλλαγή των γεωγραφικών όρων, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr