Σερβική εφημερίδα: «Ο πρόεδρος του Κοσόβου ζητάει πόλεμο»




Ιούλιος 19, 2018. 21:09

Η σερβική ιστοσελίδα ‘Ινφόρμερ’ έγραψε σήμερα ότι ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ζητάει πόλεμο.


Ο τίτλος του δημοσιεύματος προήλθε από την αποτυχία της συνάντησης του Θάτσι με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και την εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν η πιο σύντομη αλλά και η πιο δύσκολη των τελευταίων έξι ετών, όπως σημειώνει εφημερίδα ‘Νιου Μπορν’.


«Η αντιπροσωπεία του Κοσσυφοπεδίου απέρριψε όλες τις προτάσεις. Έχει αναστατωθεί και δεν έχει αποδεχθεί κανέναν συμβιβασμό», γράφει στην πρώτη της σελίδα η αλβανική εφημερίδα.
«Ο Θάτσι δήλωσε ότι δεν δίνει τίποτε και ότι η Σερβία πρέπει να αποδεχθεί την ανεξαρτησία, για τα υπόλοιπα δεν με νοιάζει»


Στις Βρυξέλλες, ο Θάτσι, ηγούνταν της αντιπροσωπεία του Κοσόβου στο πλαίσιο της τελικής φάσης του διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας,
 αλλά χθες, μεταξύ των άλλων, δήλωσε στον Βούτσιτς ότι πρέπει να κατανοήσει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι κυρίαρχο, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από gazetanewborn.co)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr