Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Σκόπια: Ιερέας αρνήθηκε να θάψει πατέρα βουλευτή γιατί είναι …προδότης!Ιούλιος 13, 2018. 21:12

Ιερέας που λειτουργεί σε ναό στο Μοναστήρι /Μπίτολα,  του κράτους των Σκοπίων, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε τελετή ταφής του πατέρα του πρώην βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM,  Βάσκο Κοβατσέφσκι.


Το περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε την περασμένη εβδομάδα στο ναό της Αγίας Κυριακής, στον οποίο εφημέριος είναι ο Στέφαν Ζντραβέσκι.


Ο ιερέας που ανήκει στην Επισκοπή Πρεσπών και Πελαγονίας, στην οποία μητροπολίτης είναι ο Πέτρος δεν υπέκυψε στις πιέσεις του  επισκόπου με τη δικαιολογία ότι «ορκίστηκε  να μην ψάλλει και να μην υπηρετεί προδότες και τους συγγενείς τους".


Ο πατήρ Στέφαν  συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  του VMRO-DPMNE κατά της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.


Το περιστατικό καταδεικνύει το βαθμό της  διαίρεσης του λαού των Σκοπίων ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας.


(Στοιχεία από infomax.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr