Αλβανία - Δρυμάδες: Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχήΙούλιος 20, 2018. 07:46

Μεγάλη δασική έκταση στις Δρυμάδες (Dhërmi) καλύφθηκε από τις φλόγες χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα η φωτιά προχώρησε απειλητικά σε δύο κτίσματα ενώ οι πυροσβέστες αγωνίζονται να σβήσουν τη φωτιά.

Η ‘Report TV’ αναφέρει ότι  η πυρκαγιά  ευνοείται από τον άνεμο και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο λόγω της δύσκολης πρόσβασης των πυροσβεστών.


Οι κάτοικοι της περιοχή ανέφεραν στην τηλεόραση ότι ένα άτομο που πέρασε με ένα φορτηγό πέταξε το τσιγάρο του από το παράθυρο με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, ούτε και οι παραπλήσιοι οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι έσπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Αργά το απόγευμα ο επικεφαλής των πυροσβεστών του Αυλώνα (Vlora) Αστρίτ Λόγι, δήλωσε ότι η κατάσταση  τέθηκε υπό έλεγχο. 


Επίσης, ο νομάρχης του Αυλώνα, Φλαμούρ Μαμάι επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική σύνδεση με την ‘Report TV’ ότι δεν απειλούνται σπίτια.
(Στοιχεία από shqiptarja.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr