Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών



Ιούλιος 24, 2018. 12:33

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε στις 24 Ιουλίου, ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, να εκφράσει συλλυπητήρια για τους θανάτους από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αθήνας και πρόσφερε βοήθεια της χώρας του στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς.



Ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 50 με περίπου 180 τραυματίες. Έχει αναφερθεί ότι κηρύχθηκε η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ελλάδα ζήτησε διεθνή βοήθεια πυρόσβεσης.


Ο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, 50 πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά οχήματα.


Είπε ότι διέταξε το υπουργείο Εσωτερικών να βρίσκεται σε ετοιμότητα να απαντήσει αμέσως σε αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια και ότι ο εξοπλισμός είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο Μπορίσοφ είπε ότι ο Τσίπρας τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του είπε ότι θα βρίσκεται σε επαφή, εάν χρειασθεί.


(Στοιχεία από sofiaglobe.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr