Σημαντική προειδοποίηση του Πάπα Φραγκίσκου για Μέση Ανατολή


Ο πάπα Φραγκίσκος με τον Κόπτη Πατριάρχη Ταουάδρο Β΄


Ιούλιος 8, 2018. 09:00


Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε Σύνοδο Κορυφής με τους χριστιανούς ηγέτες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή το Σάββατο μέσα στη «δολοφονική αδιαφορία», καθώς συνεχίζονται οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις στην περιοχή.«Για  μια Μέση Ανατολή χωρίς Χριστιανούς δεν θα ήταν η Μέση Ανατολή. Η αδιαφορία σκοτώνει και θέλουμε να ανυψώσουμε τις φωνές μας σε αντίθεση με αυτήν τη δολοφονική αδιαφορία», δήλωσε.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη νότια Ιταλία, στο Μπάρι, όπου  συμμετείχαν 19 θρησκευτικοί ηγέτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πατριάρχες της Ανατολής ή επικεφαλής Εκκλησιών. Στην προσευχή που ακολούθησε έγινε για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.


«Η Μέση Ανατολή έχει καταστεί μια περιοχή οι λαοί αφήνουν τα πατρογονικά τους εδάφη και υπάρχει κίνδυνος να εξαφανισθούν οι  πιστοί αδελφοί και οι αδελφές μας, παραμορφώνοντας το ίδιο το πρόσωπο της περιοχής», είπε.


«Θέλουμε να δώσουμε φωνή σε εκείνους που δεν έχουν, σε εκείνους που μπορούν μόνο να σκουπίζουν τα δάκρυά τους», τόνισε, προσθέτοντας «Για τη Μέση Ανατολή σήμερα υπάρχει μόνο κλάμα, πόνος και σιωπή καθώς καταπατούνται από άλλους τα εδάφη αυτά στην αναζήτηση εξουσίας ή πλούτου».


Ο Πάπας περιέγραψε την περιοχή ως ‘σταυροδρόμι των πολιτισμών και λίκνο των μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών.


«Η περιοχή αυτή καλύπτεται από σκοτεινά σύννεφα πολέμου, βίας και καταστροφής, καταστάσεις κατοχής και ποικιλίες φονταμενταλισμού, αναγκαστική μετανάστευση και παραμέληση», είπε, τονίζοντας «όλα αυτά γίνονται εν μέσω της συνυφασμένης σιωπής πολλών».


Μίλησαν επίσης, ο  Κόπτης Πάπας Ταουάδρος ο Β΄ που αντιπροσωπεύει τους Ορθόδοξους Κόπτες της Αιγύπτου  και έξι πατριάρχες των ανατολικών καθολικών εκκλησιών, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Ντέιλι Νιουζ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr