Σκόπια: 270 παρατηρητές του ΟΑΣΕ στο Δημοψήφισμα για το Όνομα



Αύγουστος 28, 2018. 22:22

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ συναντήθηκε με τον πρέσβη Γιαν Πέτερσον (Νορβηγός), ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του δημοψηφίσματος του ΟΑΣΕ/ ODIHR που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018.

Ο Ντιμίτροφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρόσκλησης του ODIHR να αποστείλει ομάδα παρατηρητών στο δημοψήφισμα στη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, όπως σημειώνει το πρακτορείο ‘Μακφάξ’.


Τόνισε την ιστορική σημασία αυτής της διαδικασίας,  που θα επιτρέψει στους πολίτες, μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία να εκφράσουν τη βούλησή τους για το θέμα, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της χώρας και των στρατηγικών στόχων της, για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και στην πολιτική σταθερότητα στην περιοχή.


Ο πρέσβης Πέτερσον τον ευχαρίστησε με την ευκαιρία της συνάντησής τους και διαβίβασε τις βασικές πληροφορίες σχετικά με αυτή την αποστολή του ΟΑΣΕ / ODIHR. 


Επίσης, ενημέρωσε για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες της αποστολής παρακολούθησης κατά την περίοδο έως το δημοψήφισμα και την ίδια την ημέρα της ψηφοφορίας, που σύμφωνα με τη σύσταση της Αποστολής Αξιολόγησης των Αναγκών του ODIHR, θα πρέπει να παρακολουθήσουν τη διαδικασία περίπου 270 παρατηρητές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr