Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία



Αύγουστος 26, 2018. 22:09


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία, λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για τη Δευτέρα, στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στην περιοχή Σβόγκε, όπου σκοτώθηκαν 16 άτομα και άλλοι 27 τραυματίσθηκαν όταν λεωφορείο συνετρίβη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, όπως σημειώνει η βουλγαρική ‘Φάκτι’.



Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κλήθηκε να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των πρωθυπουργών των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση.


Το φόρουμ στο Δυρράχιο προβλέπει  τη συζήτηση ενός κοινού οράματος για την Στρατηγική Ένταξης των έξι χωρών της περιοχής, καθώς και τη δημιουργία και την ενίσχυση ενός Περιφερειακού Οικονομικού Χώρου.


 Εκτός από τους πρωθυπουργούς, στο φόρουμ θα παραστεί ο Επίτροπος της ΕΕ για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας και διαπραγματεύσεων για τη διεύρυνση, Γιόχανες Χαν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, Σούμα Τσακραμπάρτι, σύμφωνα με την βουλγαρική τηλεόραση.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr