Πρόεδρος του Ιράν σε Τουρκία: Μπορούμε να συνεργασθούμε στην αμυντική βιομηχανίαΑύγουστος 21, 2018. 23:23


Στο Ιράν, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν οικονομικές κυρώσεις, αφού αποσύρθηκαν από την πυρηνική συμφωνία, έγινε η πρώτη δοκιμή του Κοσάρ, ενός εγχώριου πολεμικού αεροσκάφους με μια πτήση πάνω από την πρωτεύουσα, Τεχεράνη.Ο πρόεδρος του Ιράν, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του αεροσκάφους, ανακοίνωσε ότι θα συνεργασθεί με την Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία.


Ο ίδιος δήλωσε, σύμφωνα με το BBC στην τουρκική, ότι από τη μία πλευρά η Τουρκία και από την άλλη το Πακιστάν θα συνεργασθούμε και όταν πολλοί από εμάς αυξάνουν την στρατιωτική δύναμη, η ανταπόκριση στον πόλεμο είναι αυτό που θέλουμε. Στην πραγματικότητα, όμως,  αναζητάμε την ειρήνη, και δεν θέλουμε τον πόλεμο. Εάν δεν γίνουμε αποτρεπτικοί παράγοντες, θα δοθεί ένα πράσινο φως σε άλλους να καταλάβουν τη χώρα, είπε.


Ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, μπήκε στο πιλοτήριο του αεροσκάφους στην Εθνική Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας και το επεξεργάσθηκε.


Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανακοίνωσε ότι το πολεμικό αεροσκάφος είναι τέταρτης γενιάς με εξοπλισμό ‘προηγμένης τεχνολογίας της αεροναυπηγικής’ και με ραντάρ πολλαπλών χρήσεων. Το πρακτορείο σημειώνει ότι είναι 100% εγχώριας παραγωγής.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Ιράν καλεί την Τουρκία σε συνεργασία στον αμυντικό τομέα, επιδιώκοντας ένα νέο αντιαμερικανικό μέτωπο.


(Στοιχεία από basnews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr