Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Έχουμε την Υποστήριξη του Λευκού Οίκου στη Συμφωνία των ΠρεσπώνΑύγουστος 22, 2018. 23:23

Σκόπια.

Την υποστήριξη των ΗΠΑ για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της πΓΔΜ  και της Ελλάδας και την ελπίδα για την επιτυχή ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος, εκφράσθηκαν κατά τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και της Γερουσίας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.


Ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μίρα Ρικάρντελ, απέδωσε τα συγχαρητήρια του,  για τη συμφωνία μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας και για το θάρρος και την ωριμότητα που επέδειξε στην πολιτική  και διπλωματική διαδικασία.


 «Το γεγονός ότι με τους φίλους μας από την Ελλάδα, δείξαμε ότι μπορούμε να λύσουμε προβλήματα δεκαετιών, αυτό σημαίνει ότι τα Βαλκάνια ωριμάζουν  και προχωρούν.  Είμαι πεπεισμένος ότι οι ‘μακεδόνες’ πολίτες θα επωφεληθούν από αυτήν την ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ.


Εκτός από το Λευκό Οίκο, ο Ντιμίτροφ συναντήθηκε επίσης με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.


(Στοιχεία από vecer.press )
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου