Σκόπια: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα



Αύγουστος 31, 2018. 09:18

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν θα βρίσκεται στη χώρα κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ανέφεραν σήμερα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ζήτησε επιβεβαίωση ή άρνηση των ειδήσεων από το Γραφείο του Προέδρου το πρωί, αλλά δεν έλαβε επίσημη απάντηση σχετικά με το εάν ο πρόεδρος θα είναι παρών στη χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου, μια ημερομηνία που καταγράφεται ως ιστορική.


Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το συμβούλιο του προέδρου Ιβάνοφ, ο πρόεδρος δεν θα μπορούσε να ψηφίσει «κατά» ή «υπέρ» στο δημοψήφισμα επειδή θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.


«Η απουσία από τη χώρα είναι αποτέλεσμα του διορθωμένου «συστήματος εκ περιτροπής», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός πηγαίνει στη Νέα Υόρκη  τον ένα χρόνο και το άλλο έτος ο αρχηγός του κράτους», γράφουν τα ΜΜΕ επικαλούμενα το Γραφείο του Ιβάνοφ.


Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αρχίζει κάθε χρόνο την τρίτη Τρίτη του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με το προκαταρκτικό χρονοδιάγραμμα των συμμετεχόντων στην κύρια συζήτηση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα τους, ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα μιλήσει στις 27 Σεπτεμβρίου στην πρωινή συνεδρίαση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr