Η Τουρκία προετοιμάζεται για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία



Αύγουστος 12, 2018. 21:02

 Η Τουρκία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.



«Είμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για επιχειρήσεις στη Συρία, όπου μέχρι τώρα έχουμε προσφέρει σταθερότητα μέσω των επιχειρήσεων ‘Ασπίδα του Ευφράτη’ και ‘Κλάδος Ελαίας’. Με τη βοήθεια του  Αλλάχ,  στο εγγύς μέλλον θα απελευθερώσουμε νέα εδάφη, δίνοντας σε αυτά ασφάλεια. Ήδη, ένα τέταρτο του εκατομμυρίου των Σύρων που ήρθαν στην Τουρκία, επέστρεψαν στη χώρα τους», είπε ο Ερντογάν.


Οι συριακές αρχές καταδίκασαν τις ενέργειες της Τουρκίας που άρχισαν από το 2016 στην περιοχή του Αφρίν, λέγοντας ότι η περιοχή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Συρίας.


Η Μόσχα, αναφερόμενη στο Αφρίν, κάλεσε όλες τις πλευρές να περιορισθούν και  να σεβασθούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.


Ο αμερικανικός συνασπισμός κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση και δήλωσε ότι η επιχείρηση στο Αφρίν,  ‘αποσπά την προσοχή’ από τον αγώνα κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από ria.ru)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr