Αντιδράσεις για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας από δήμο στη Νότια Αλβανία!



Αύγουστος 20, 2018. 15:40

Ο γνωστός Αλβανοτσάμης ιστορικός, Άρμπεν Λάλα, σε σημείωμά του καταγγέλλει ότι «η ελληνική γλώσσα έχει γίνει επίσημη γλώσσα στη Νότια Αλβανία, ως η μοναδική επίσημη γλώσσα".



«Το δημοτικό συμβούλιο της Δρόπολης σε κάθε επίσημο έγγραφο χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Αλβανίας», γράφει ο ιστορικός στη σελίδα του στο Facebook που είναι γνώστης του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων.

Σύμφωνα με αυτόν: 
 
Στο Δήμο της Δρόπολης, στις 15 Αυγούστου με την ευκαιρία της γιορτής της Παναγιάς, ανακηρύχθηκε ως επίσημος δημότης ο Μιχάλης Σέρβος,  από τα Γιάννενα, ένας λυσσαλέος αντι-αλβανός που ασχολείται  με την χρηματοδότηση για την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας (Βόρειας Ηπείρου).


Ο Λάλα αφού πληροφορήθηκε για το γεγονός αυτό, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα (που δεν τον θεωρεί αξιόπιστο, αφού τον έχει κατηγορήσει για αθέτηση του θέματος των Αλβανοτσάμηδων) να αναθεωρήσει αυτές τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Δήμου, που ανήκει στο αλβανικό κράτος και δεν σέβεται το σύνταγμα της χώρας.


 «Ε, Έντι Ράμα, αποχαιρέτα την αλβανική γλώσσα’, έγραψε ο Άρμπεν Λάλα με ειρωνική διάθεση προς τον Αλβανό πρωθυπουργό- αν και ο ίδιος ζει και εργάζεται στο Τέτοβο του κράτους των Σκοπίων.


(Στοιχεία από 27.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr