Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για πισώπλατα χτυπήματα




Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά τις διακυμάνσεις στην συναλλαγματική ισοτιμία: Αυτό που ζούμε δεν έχει καμία σχέση με τις κρίσεις. Αντιμετωπίζουμε μια εντελώς νέα κατάσταση. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορες εκδοχές αυτών των επιθέσεων», είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα του haberturk.com.

Αύγουστος 13, 2018. 16:39


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα σε συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων,  ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πρόθεση να χτυπήσουν την Άγκυρα πισώπλατα. Αυτό είπε στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα που μεταδόθηκε από κανάλι ‘Haber Turk’.



“Από τη μια πλευρά εσείς (οι Ηνωμένες Πολιτείες) είστε μαζί μας στο ΝΑΤΟ και από την άλλη προσπαθείτε να χτυπήσετε έναν στρατηγικό σας συνεργάτη στην πλάτη. Είναι επιτρεπτό αυτό; Σας ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε”, είπε ο Τούρκος ηγέτης προσθέτοντας ότι ‘δεν υπάρχει λογική βάση για μια τέτοια εχθρική στάση προς την Τουρκία από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ’.


«Το που βρίσκεται η κόκκινη γραμμή για την Τουρκία είναι γνωστό, όπως ξέρετε η ζάχαρη στο στόμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γλυκό, με τον ίδιο τρόπο με λόγια η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί. Οι χούλιγκαν του παγκόσμιου συστήματος  δεν θα πάρουν τα επιτεύγματά μας που τα κατακτήσαμε με αίμα», είπε ο Ερντογάν.


Πρόσθεσε ότι «το μυστικό της επιτυχίας του κράτους είναι να βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα για πόλεμο» και η Τουρκία «είναι έτοιμη για πόλεμο από κάθε άποψη».


Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση στην Τουρκία είναι αποτέλεσμα ενός «παιχνιδιού κατά της Δημοκρατίας».


«Σκοπός τους είναι να κατακτήσουν και να μας συντρίψουν, να μας αναγκάσουν να αρνηθούμε τους στόχους που έχουμε καθορίσει. Αλλά εμείς μπορούμε, με την υποστήριξη του έθνους να αποσυρθούμε από το παιχνίδι, σπάζοντάς το. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος», επεσήμανε ο Ερντογάν.
Κάλεσε τον πληθυσμό «να μην ανησυχεί» για την τύχη του εθνικού νομίσματος.


«Σύντομα το επιτόκιο θα καθορισθεί σε ένα εύλογο επίπεδο στην αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος, εφιστώντας την προσοχή στους ‘πολυάριθμους’ οικονομικούς τρομοκράτες ‘που λειτουργούν στα κοινωνικά δίκτυα’ και προκαλούν πανικό.


Ο Ερντογάν τόνισε ότι ‘θα εμπλακούν σε δικαστικούς αγώνες όλοι αυτοί που προδίδουν την πατρίδα τους και θα τιμωρηθούν  παραδειγματικά’.



(Στοιχεία από tass.ru, haberturk.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr