Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

Η Σερβία παρέλαβε από τη Ρωσία αναβαθμισμένα αεροσκάφη Mig-29Αύγουστος 24, 2018. 21:28

Βελιγράδι.

 Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας παρέλαβε από τη Ρωσία δύο αεροσκάφη τύπου Mig 29 κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα σε αεροπορική βάση κοντά στη σερβική πρωτεύουσα, παρουσία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς του Ρώσου πρέσβη στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Τσεπούριν.


Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2017, η Σερβία έλαβε από τη Ρωσία άλλα έξι Mig-29 καθώς και 30 άρματα μάχης και ισάριθμα τεθωρακισμένα οχήματα.


Στη διάρκεια της τελετής ο πρόεδρος Βούτσιτς ευχαρίστησε  τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν για την βοήθεια στην ανασύνταξη των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.


Τα έξι Mig 29 που η Μόσχα χορήγησε δωρεάν  στη Σερβία πέρυσι, ήταν παλιά αεροσκάφη,  για την αναβάθμιση των οποίων η Σερβία θα δαπανήσει 185 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν αξιόμαχα.


Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι τα νέα αεροσκάφη θα λάβουν ονόματα Σέρβων πιλότων που έχασαν τη ζωή του  κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ το 1999, όταν οι δυτικές δυνάμεις άρχισαν στρατιωτική επίθεση εναντίον της Σερβίας, λόγω της καταστολής των σερβικών αρχών προς τους Αλβανούς αυτονομιστές του Κοσσυφοπεδίου.


(Στοιχεία από sveosrpskoj.com, focus-news.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr