Κοσσυφοπέδιο: Ο Αλμπίν Κούρτι κάλεσε το λαό σε διαμαρτυρίες



Σεπτέμβριος 2, 2018. 21:10

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αυτοδιάθεση, Αλμπίν Κούρτι, αναφερόμενος στην αναθεώρηση των συνόρων με τη Σερβία,  κάλεσε τα μέλη του κινήματος να κινητοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες «ως υπεύθυνοι πολίτες και να προβούν σε ειρηνικές διαμαρτυρίες για να σταματήσουν το έγκλημα που γίνεται στο Κοσσυφοπέδιο και στο λαό μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.



Ο Κούρτι στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο αυτή την περίοδο περνά μια δύσκολη φάση.


« Ένας απειλούμενος με σύλληψη ηγέτης, όπως είναι ο Θάτσι, πωλεί το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου για να κερδίσει προσωπική ασυλία. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, έχουμε ιστορική και ηθική υποχρέωση. Η πολιτική κατάσταση απαιτεί την ενίσχυση της οργάνωσής μας και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες να αρχίσουμε πολιτικές και ειρηνικές διαμαρτυρίες για να σταματήσουμε το έγκλημα που διαπράττεται κατά του Κοσσυφοπεδίου και του λαού μας», είπε ο Αλμπίν Κούρτι, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr