Παρέλαση και γιορτή στο κέντρο των Τιράνων με στρατιώτες Άγγλους, Κοσοβάρους και Κροάτες



Σεπτέμβριος 23, 2018. 20:00

Σύμφωνα με αναρτήσεις της υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, περίπου 1200 στρατιώτες από τη Μεγάλη Βρετανία, την Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο μαζί με τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις θα παρελάσουν αύριο, 24 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα» στο πλαίσιο της  μεγάλης άσκησης του έτους «Albanian Lion 2018».


Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από σήμερα το απόγευμα προσγειώθηκαν στην πλατεία ελικόπτερα του αλβανικού στρατού για να ετοιμάσουν την παρέλαση- γιορτή, στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.






Οι δραστηριότητες του στρατού στην πλατεία, προκάλεσαν την περιέργεια πολλών πολιτών της πρωτεύουσας και στάθηκαν να παρακολουθήσουν τις προετοιμασίες για τη γιορτή που θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί.


Η Όλτα Τζάσκα επισημαίνει ότι η στρατιωτική άσκηση που γίνεται από τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις από κοινού με αυτές της Μεγάλης Βρετανίας, της Κροατίας, των σωμάτων ασφαλείας  του Κοσσυφοπεδίου εκτός από την εκπαίδευση περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της και γιορτή με τους πολίτες της πρωτεύουσας, καθώς μπάντα της Μεγάλης Βρετανίας θα παίξει γνωστά μουσικά κομμάτια έξω από την βρετανική πρεσβεία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr