Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Βούλγαροι απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες στη μάχη κατά των Σέρβων στο Καϊμάκτσαλάν Σεπτέμβριος 27, 2018. 19:38

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ επισκεπτόμενος  το μνημείο στο όρος Καϊμακτσαλάν δήλωσε ότι ήρθε να προσκυνήσει και να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες Βούλγαρους στρατιώτες για την 102η  επέτειο της αιματηρής μάχης (εναντίον του σερβικού στρατού) και για την 100η επέτειο από τη λήξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Για πρώτη φορά, υπουργός Άμυνας , επικεφαλής και πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της βουλγαρικής βουλής πήγε στο Καϊμακτσαλάν (ελληνοσκοπιανά σύνορα)  για να τιμήσει τους Βουλγάρους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην ιστορική μάχη του 1916.


«Σε αυτήν την κορυφή και στις γύρω περιοχές, ο βουλγαρικός στρατός αγωνιζόταν επί 40 ημέρες. Σκοτώθηκαν πάνω από 3.200 Βούλγαροι στρατιώτες, μαχόταν τότε ένα βουλγαρικό σύνταγμα μια τρία τάγματα. Οι μαχητές μας έδειξαν δείγματα θαυμαστικού θάρρους, αλλά άφησαν τα σώματά τους στο όνομα της Βουλγαρίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.


Στο μνημείο έγινε τρισάγιο  και συνεχίσθηκε με  ένα λεπτό σιγής ακολουθούμενο από τον εθνικό ύμνο της Βουλγαρίας. 


Στην τελετή παραβρέθηκαν τμήμα των ειδικών δυνάμεων, όπως σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/