Έξι σύμμαχοι της Ρωσίας σε αεροπορική άσκηση με πάνω από 100 αεροσκάφη



Σεπτέμβριος 27, 2018. 18:39

 Η Ρωσία και έξι από τους περιφερειακούς συμμάχους της ξεκίνησαν σήμερα κοινή άσκηση αεροπορικής άμυνας στην οποία συμμετέχουν πάνω από 100 αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.


Η Ρωσία, η Αρμενία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το  Ουζμπεκιστάν συμφώνησαν να ενταχθούν σε ένα ενιαίο σύστημα αεροπορικής άμυνας της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) από το 1995. Υπάρχουν, ήδη, ξεχωριστά συστήματα αεροπορικής άμυνας Ρωσίας-Λευκορωσίας και Ρωσίας- Καζακστάν.


Στις οκτώ η ώρα το βράδυ, ώρα Μόσχας,  ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι πάνω από 130 στρατόπεδα της ΚΑΚ έχουν ξεκινήσει ασκήσεις για τον εντοπισμό και την κατάρριψη εχθρικών αεροσκαφών.


Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν αεροσκάφη Su-27, MiG-29 και MiG-31, καθώς και βομβαρδιστικά Su-24 και Su-34 , όπως επίσης και εκπαιδευτικά μάχης και ελικόπτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Στην άσκηση ενεργοποιούνται  τα κοινά πυραυλικά συστήματα της αεροπορικής άμυνας της ΚΑΚ και μονάδες ραντάρ, σύμφωνα με το υπουργείο.


Γενικό πρόσταγμα έχει το κέντρο διοίκησης της αεροδιαστημικής δύναμης της Μόσχας.
Ο διοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιοχής της Ρωσίας, αντιστράτηγος Αλεξάντερ Λάπιν, δήλωσε νωρίτερα ότι προγραμματίζονται τέσσερις ασκήσει μεγάλης κλίμακας στη μετασοβιετική περιφέρεια φέτος.


Το τελευταίο δεκαήμερο η Ρωσία  πραγματοποιεί τεράστιες  στρατιωτικές ασκήσεις στην ενδοχώρα και στις περιφερειακές  συμμαχικές χώρες, δείχνοντας, προφανώς, την ετοιμότητά της σε κάθε ενδεχόμενο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr/