Ουκρανία: Ο Ποροσένκο τερματίζει τη Συμφωνία Φιλίας με τη Ρωσία



Σεπτέμβριος 5, 2018. 07:52

Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι σχεδιάζει να ειδοποιήσει τη Ρωσία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ότι δεν θα παρατείνει τη Συμφωνία Φιλίας, την Εταιρική Σχέση και τη Συνεργασία.

Αυτό είπε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βερχόβνα Ράντα, Ιρίνα Γκερασένκο.

 «Όταν λάβω ορισμένες προτάσεις από το Υπουργείο Άμυνας, σχεδιάζω να συγκαλέσω το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας, και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σκοπεύω να ενημερώσω τη Ρωσία ότι η συμφωνία δεν θα παραταθεί», δήλωσε ο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια συνάντησης με κοινοβουλευτικές ομάδες, όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Tass.


Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, η συμφωνία δεν θα τερματισθεί τελείως, αλλά δεν θα επεκταθεί, διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση της συμφωνίας είναι μια δύσκολη και μακρά διαδικασία.


Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας υπεγράφη το Μάιο του 1997, αλλά τέθηκε σε ισχύ δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1999, διευκρινίζει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr