Σκόπια: Η αντιπολίτευση ρωτάει εάν υπήρξε ελληνική παρέμβαση στις δηλώσεις Ζάεφ



Σεπτέμβριος, 22, 2018. 17:41

Ο ‘πόλεμος’ συνεχίζεται με ανακοινώσεις μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) και του VMRO-DPMNE, γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Τώρα την σειρά την έχει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.



«Θα πρέπει να αναφέρει με σαφήνεια το SDSM εάν υπήρξε ελληνική διπλωματική παρέμβαση μετά τη συνέντευξη του Ζόραν Ζάεφ ή όχι; Λέει ψέματα η ηλεκτρονική έκδοση της ‘Καθημερινής’ ότι μετά από παρέμβαση της ελληνικής διπλωματίας, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ‘MIA’ λογόκρινε και άλλαξε τη συνέντευξη του Ζάεφ;».


Είναι αλήθεια ότι ο Ζάεφ δήλωσε ότι « το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο;»


Είναι ο Ζάεφ ο άνθρωπος που το είπε αυτό στην τηλεοπτική συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και γιατί  το μέρος αυτό του κειμένου  έχει αλλάξει στην γραπτή έκδοση του ‘MIA’;» ρωτάει το VMRO-DPMNE.



Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου


Το  πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων Mia,  στις 21 Σεπτεμβρίου  ώρα  08:49, έγραψε: 


«Сите знаеме дека денес, дел од географскиот регион Македонија се наоѓа во Грција, дел во Бугарија, а северниот дел е во нашата држава
И никој нема веќе да ја негира оваа наша Македонија.
Ние со придавкатасевернаправиме разграничување и потврдуваме дека има региони кои се наоѓаат во Бугарија и Грција, а се нарекуваат Македонија»


Δηλαδή:     

         
«Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα, μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, μέρος στη Βουλγαρία, και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας. Κανείς δεν θα  αρνηθεί αυτήν τη Μακεδονία μας. Εμείς με το επίθετο «βόρεια» κάνουμε μια διάκριση και επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται στη Βουλγαρία και την Ελλάδα  που αποκαλούνται Μακεδονία».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr