Βελιγράδι: Σε διάσκεψη, διαφωνία Σερβίας- Αλβανίας για ίδρυση στρατού Κοσσυφοπεδίου



Οκτώβριος 11, 2018.16:43

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Πέτρο Κότσι συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι.



Ο υφυπουργός Άμυνας της Σερβίας, Μπόγιαν Γιόσιτς, δήλωσε ότι η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, τονίζοντας ότι θεωρείται επικίνδυνο για τη σταθερότητα στην περιοχή η μετατροπή των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου σε Ένοπλες Δυνάμεις.


Άμεση ήταν αντίδραση του Αλβανού  υφυπουργού Άμυνας- γράφει το αλβανικό κείμενο- δηλώνοντας ότι  «το Κοσσυφοπέδιο είναι μια ανεξάρτητη χώρα που θα προσκληθεί στη SEDM.


Η συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου σε τέτοιες  περιφερειακές πρωτοβουλίες όχι μόνο συμβάλλει στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, αλλά διευκολύνει, επίσης, το πνεύμα του διαλόγου και του ρεαλισμού μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου, πρόσθεσε.

Η δύο χώρες συμμετέχουν τους τελευταίους μήνες σε μια συζήτηση που αναφέρεται στην αναθεώρηση των συνόρων, σημειώνει το δημοσίευμα.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr