Σκόπια: Έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης



Οκτώβριος 8, 2018. 18:05

«Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα ειδική συνεδρίαση, στην οποία αναμένεται να δρομολογηθεί η διαδικασία μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα», όπως αναφέρει το PlusInfo.



Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες των συζητήσεων που θα γίνουν, αλλά σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να συγκαλέσει συνεδρίαση στην οποία θα ξεκινήσει η πρωτοβουλία για συνταγματικές αλλαγές.


Η πρόταση για τροποποίηση άρθρων του Συντάγματος σχετίζεται με τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Μίλε Μποσνιάκοφσκι δεν επιβεβαίωσε, ούτε αρνήθηκε, τις πληροφορίες σχετικά με την έκτακτη σύνοδο της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.


Οι πληροφορίες


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι  σήμερα, στις 16:00,  θα γίνει η 92η έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόταση για τροποποίηση του Συντάγματος.


Η πρόταση της κυβέρνησης θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο, όπου απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων ή 80 βουλευτές για να ψηφισθούν οι τροπολογίες.


Το VMRO-DPMNE δεν αποκλίνει από τις, ήδη, εκφρασμένες του απόψεις, ότι δηλαδή δεν στηρίζει τις αλλαγές στο σύνταγμα. 

  Ωστόσο, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει την πρόταση στο Κοινοβούλιο και εάν δεν επιτευχθεί πλειοψηφία θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr