Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Πρόεδρος Μαυροβουνίου: Το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ είναι προειδοποίηση προς την ΕΕΟκτώβριος 2, 2018. 19:02


Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ θα πρέπει να είναι ‘συναγερμός  και τελευταία προειδοποίηση’ για όσους αποφασίζουν στην ΕΕ. 

Πρόσθεσε ότι  η ΕΕ πρέπει να αφιερωθεί με σοβαρότητα στη διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων.Ο Τζουκάνοβιτς σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι η σταθερότητα της Ευρώπης ενισχύει τη στρατηγική ενσωμάτωσης και πρόσθεσε ότι η αποτυχία του δημοψηφίσματος στα Σκόπια δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο διάλογο μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου.


«Η αβεβαιότητα  η οποία προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τροφοδοτεί  ψευδαισθήσεις στους ενεργά υποστηρικτές της περιοχής που ονειρεύονται επαναχάραξη ολόκληρης της περιοχής», είπε ο Τζουκάνοβιτς.


Η επισήμανσή του, ήταν, πιθανόν, απόρροια των εντάσεων που παρουσιάζονται στα Δυτικά Βαλκάνια, τόσο μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, αλλά και του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού στην περιοχή.TV21- Skopje


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου