Σκόπια: Ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι οδηγείται στη φυλακή



Οκτώβριος 5, 2018. 14:57

Το Εφετείο των Σκοπίων, στην ποινική υπόθεση, γνωστή στο λαό με την ονομασία ‘Τενκ’, μετά από δημόσια συνεδρίαση, εξέδωσε ετυμηγορία που επιβεβαιώνει τη διετή φυλάκιση  του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.


«οι αιτιάσεις του κατηγορούμενου Νίκολα Γκρούεφσκι που παρουσιάσθηκαν μέσω των δικηγόρων υπεράσπισής του απορρίφθηκαν ως αβάσιμες και παραμένει  η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου εξ ολοκλήρου, επιβεβαιώνοντας  τα δύο χρόνια φυλάκισης του», ανακοίνωσε το δικαστήριο.


Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ενέκρινε εν μέρει την έφεση του Γκιόκο Ποπόφσκι και μείωσε την ποινή  σε 4 χρόνια και έξι μήνες, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες επιβεβαιώθηκαν οι ποινές της πρώτης ετυμηγορίας.


Η πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Γκρούεφσκι, η Γκορντάνα Γιανκουλόσκα, που εμπλέκεται στην υπόθεση ‘Τενκ’,  θα δικασθεί  στις 8 Οκτωβρίου.


Η υπόθεση ‘Τενκ’, είναι μία από τις υποθέσεις που κατηγορείται ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες, η συγκεκριμένη  αναφέρεται σε κατάχρηση δημόσιου χρήματος  για αγορά μιας  θωρακισμένης Μερσεντές για τον Νίκολα Γκρούεφσκι.


A1on. mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr