«Η Σερβία έχει επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά στο διαχωρισμό του Κοσσυφοπεδίου»



Οκτώβριος 18, 2018. 15:07


«Ο  λεγόμενος πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι,  υποστηρίζει ότι το Βελιγράδι έχει ρίξει μέχρι στιγμής μεγάλα χρηματικά ποσά στην ιδέα της αλλαγής των συνόρων με τη νότια επαρχία (εννοεί το Κόσοβο)  και ότι αυτό  έχει αρχίσει εδώ και 20 χρόνια», γράφει η σερβική ‘Νόβοστι’.


Με βάση αυτά τα λόγια ο Χαραντινάι ευελπιστεί να αποκτήσει φίλους και υποστηρικτές ώστε να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για το θέμα, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα επικαλούμενο την ‘Koha της Πρίστινα.


Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου μιλώντας  σε φοιτητές στα Τίρανα, δήλωσε ότι υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα για την εξομάλυνση των σχέσεων.


«Νομίζω ότι ο διάλογος είναι ένα εργαλείο που μας βοηθά να βρούμε μια φόρμουλα για τη συμφιλίωση των δύο εθνών», είπε ο Χαραντινάι.


Ρωτήθηκε εάν η Πρίστινα θα ασχοληθεί με το ζήτημα της μεταβολής των συνόρων και απάντησε ότι για το θέμα αυτό έχει μιλήσει με πολλούς ανθρώπους για να δει πως βλέπουν την κατάσταση.


novosti.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr