Κιλιτσντάρογλου: Γιατί ο Ερντογάν σιωπά για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι





Οκτώβριος 23, 2018. 20:20

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους χειρισμούς του στη δολοφονία του Σαουδικού δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν έχει ζητήσει οικονομική  στήριξη από τις Σαουδικές αρχές, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ.



 Ο Ερντογάν ανέφερε την Τρίτη ότι η δολοφονία του Σαουδικού αντιφρονούντα δημοσιογράφου Κασόγκι ήταν προμελετημένη, σε αντίθεση με τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας, και ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία να εκδώσει τους 18 υπόπτους στην Τουρκία για να δικαστούν.


Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ο Κιλιτσντάρογλου  κατηγόρησε τον Ερντογάν, ότι  εξαιτίας  των διαπραγματεύσεων που κάνει με τη Σαουδική Αραβία για οικονομική στήριξη αποσιωπά στη δολοφονία του Σαουδικού δημοσιογράφου.


turkishminute.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr