Τα Σκόπια απαντούν στις επικρίσεις της Μόσχας



Οκτώβριος 23, 2018. 20:42

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, αντέδρασε την Τρίτη μετά την επιστολή της ρωσικής διπλωματίας σχετικά με την κοινοβουλευτική ψηφοφορία πριν από λίγες ημέρες σχετικά με τις διαδικασίας των συνταγματικών αλλαγών.



Τα Σκόπια τονίζουν ότι η ρωσική αντίδραση είναι αβάσιμη και μη ρεαλιστική , και έγινε για να θέσει σε κίνδυνο την ιστορική πολιτική διαδικασία για τη χώρα.


«Οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο της ‘Μακεδονίας’ με πλήρη σεβασμό όλων των δημοκρατικών αρχών και της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας έδωσαν μια απόφαση που αντικατοπτρίζει  τις από δεκαετίες  πορεία της χώρας στο ΝΑΤΟ  και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως στρατηγική προτεραιότητα   για την οποία υπάρχει ευρεία συναίνεση, που είναι γνωστή στους Ρώσους φίλους μας», αναφέρεται.


Το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει τη δέσμευσή του στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση  της χώρας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις δεσμεύσεις για φιλία  με τη Ρωσική Ομοσπονδία.


 Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε ότι η ψηφοφορία της Παρασκευής στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων έγινε με απειλές, εκβιασμούς και αγορές ψήφων.


Είναι γνωστό ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί την ενσωμάτωση της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και κατά τους τελευταίους μήνες οι Ρώσοι αξιωματούχοι ήταν πολύ δραστήριοι στις προσπάθειές τους για την ματαίωση της διαδικασίας , όπως το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018 για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, σημειώνει η αλβανόφωνη ‘Koha’ των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr