ΥΠΑΜ Τουρκίας: Οι Αμερικανοί πρέπει να διακόψουν τις σχέσεις τους με τους Κούρδους μαχητές στη Συρία

Χουλουσί Ακάρ: «Αυτές οι φωτογραφίες έχουν ευρεία δημοσιότητα στα ΜΜΕ μας και  αμαυρώνουν την εικόνα των ΗΠΑ και του στρατού τους …για το τουρκικό κοινό»


Νοέμβριος 17, 20:18. 12:27

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας  αναφέρθηκε το Σάββατο σε μια φωτογραφία Αμερικανών στρατιωτών που γευμάτιζαν με τρομοκράτες του YPG στη Συρία, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία περιμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να τερματίσουν τους δεσμούς με την κουρδική τρομοκρατική οργάνωση YPG, δημοσιεύει σήμερα το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και αναδημοσιεύεται από τα ΜΜΕ της Τουρκίας.



«Αυτές οι φωτογραφίες έχουν ευρεία δημοσιότητα στα ΜΜΕ μας και έχουν διαταράξει το λαό μας, που αμαυρώνουν την εικόνα των ΗΠΑ και του στρατού τους …για το τουρκικό κοινό», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στο Διεθνές Φόρουμ Ασφάλειας στο Χάλιφαξ του Καναδά.


«Περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τη συνεργασία με την τρομοκρατική ομάδα YPG, όπως υποσχέθηκαν», είπε.


Φωτό από την τουρκική ‘Karar’

Οι φωτογραφίες της 11ης Νοεμβρίου δείχνουν ότι στρατιώτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην πόλη Μανμπίτς- στη βόρεια Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, γευμάτιζαν την Ημέρα των Βετεράνων των ΗΠΑ, με τρομοκράτες των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr