Συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν με πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου στο Παρίσι





Νοέμβριος 12, 2018. 22:43


Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, έγραψε τη Δευτέρα στα κοινωνικά δίκτυα για τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.


Οι δύο πρόεδροι ήταν στο Παρίσι για να παρακολουθήσουν τις κεντρικές τελετές με την ευκαιρία της 100ης επετείου από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.



Ο Θάτσι έγραψε στο Twitter ότι η συνάντηση είχε κύριο θέμα συνομιλιών την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική δεσμευτική συμφωνία.


«Σχετικά με το ζήτημα αυτό, ο Πούτιν ήταν σαφής: αν εσείς (Κόσοβο και Σερβία) φθάσετε σε μια ειρηνική συμφωνία, η Ρωσία θα την υποστηρίξει», έγραψε.


Το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία συμμετέχουν σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης της ομαλοποίησης των σχέσεων τους και το καλοκαίρι οι πρόεδροι του Κοσόβου και της Σερβίας ζήτησαν διεθνή υποστήριξη για την επίτευξη συμφωνίας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μια διευθέτηση των συνόρων.






zeriamerikes.com

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr