Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

ΥΠΕΞ Αλβανίας: «Κι άλλοι Έλληνες θα προστεθούν στον κατάλογο των ‘ανεπιθύμητων’»Νοέμβριος 13, 2018. 18:33

Τίρανα.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, δήλωσε ότι μετά το περιστατικό στους Βουλιαράτες, η Αλβανία δεν έχει κλείσει τον κατάλογο των «ανεπιθύμητων προσώπων»/ persona non grata,  από την Ελλάδα.Ο Μπουσάτι καταδίκασε  έντονα τη σιωπή της Ελλάδας με τη στάση της για την πράξη της καταστολής από την αλβανική αστυνομία.


«Η σιωπή των αξιωματούχων της Αθήνας καθώς και η στάση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα για τον πυροβολισμό της αλβανικής αστυνομίας είναι απογοητευτική. Περίμενα, ακόμη,  να αποστασιοποιηθεί από αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής του θανάτου του Κατσίφα», δήλωσε ο Μπουσάτι.


Είπε ότι οι αλβανικές αρχές αναμένουν μια απάντηση από την ελληνική πλευρά για τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στους Βουλιαράτες κατά τη διάρκεια της κηδείας στην ελληνική μειονότητα.


«Αναμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να έχει ξεκάθαρη απόσταση από την εμφάνιση των εξτρεμιστών κατά την επικήδεια ακολουθία και των αρνητικών εκδηλώσεων που έγιναν», δήλωσε ο υπουργός στην εκπομπή ‘Real Story’ στο τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr