Δηλώσεις Προέδρου Αλβανίας για: ‘ο ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία’



Νοέμβριος 15, 2018. 20:50

Τίρανα

Μετά την ηχηρή δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, ότι «ο ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία», έρχεται η απάντηση του προέδρου της χώρας, Ιλίρ Μέτα.


Ο Μέτα συμμετείχε σήμερα στο διεθνές συνέδριο των δημοσιογράφων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης «South East Europe Medi Forum», από όπου σχολίασε τη δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.


«Σήμερα κυκλοφόρησε μια ιστορία που ελπίζω να είναι ψεύτικη – φέικ νιουζ- όπου ένας πρώην υπουργός της γειτονικής χώρας, είπε ότι ο στρατός της χώρας δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές και όταν είναι ψεύτικες.


Εδώ είναι ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διατηρούν την απόσταση από κάθε χειραγώγηση που αυξάνει τη ρητορική και μας απομακρύνει από τη συνεργασία.


Εάν είναι ψεύτικες ειδήσεις, θα πρέπει όλοι να εργασθούμε για να απομονώσουμε τέτοια νέα. Εάν είναι αληθινές, φυσικά το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.

 Φυσικά, δεν ανησυχώ για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε.


Ανησυχώ, όμως,  γιατί πρέπει να μιλάμε τη γλώσσα της συνύπαρξης. Δεύτερον, τα Βαλκάνια είναι μια προβληματική περιοχή, ιστορικά, εθνολογικά και υπάρχει μόνο ένας τρόπος να προχωρήσουμε, χρησιμοποιώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τις μειονότητες. Η μόνη λύση είναι η συμβίωση και η αρμονία και η επιμονή στις ευρωπαϊκές ιδέες», είπε ο Μέτα μεταξύ των άλλων.


Fax Web


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr