Βούλγαρος πρωθυπουργός: Ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν είχε βουλγαρικό διαβατήριο



Νοέμβριος 15, 2018. 19:30

Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ούτε ήθελε ούτε εκδόθηκε ποτέ για αυτόν βουλγαρικό διαβατήριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μετά από συνάντησή του, σήμερα,  με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

«Πρέπει να αντικρούσω μια ψεύτικη είδηση- ο πρώην πρωθυπουργός Γκρούεφσκι δεν ζήτησε ποτέ διαβατήριο ούτε  του εκδόθηκε. Αυτό είναι 100%  ψεύτικες ειδήσεις», είπε ο Μπορίσοφ.


Σχετικά για το βουλγαρικό διαβατήριο του Γκρούεφσκι έγραψαν ουγγρικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, αφού το δικό του έχει παρακρατηθεί από τις αρχές των Σκοπίων.


Η κρατική υπηρεσία ‘Εθνικής Ασφάλειας’ της Βουλγαρίας διενήργησε έλεγχο σχετικά με τα ξένα δημοσιεύματα της 14ης Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με αυτά ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, έφθασε στην Ουγγαρία με βουλγαρικό διαβατήριο.


Διαπιστώθηκε ότι ο Γκρούεφσκι, γεννημένος στις 31.08.1970, δεν ήταν βούλγαρος πολίτης και δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση για βουλγαρική ιθαγένεια. Δεν έχουν εκδοθεί βουλγαρικά έγγραφα ταυτότητας στο πρόσωπό του, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας της Βουλγαρίας.


Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας και πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ,  στην εκπομπή ‘Συν- Πλην’ στο τηλεοπτικό κανάλι Νόβα, δήλωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Γκρούεφσκι πέρασε στη Σερβία και μέχρι να φθάσει στην Ουγγαρία υποστηρίχθηκε από τις σερβικές αρχές.


Ο Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι ο πατέρας του Νίκολα Γκρούεφσκι ήταν Βούλγαρος με βουλγαρική συνείδηση και «αυτό ήταν μια σύγκρουση στην οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά.


vesti.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr