Συνέδριο του ‘Ουράνιου Τόξου’ στο Ξυνό Νερό της Φλώρινας



Νοέμβριος 11, 2018. 19:47

«Η εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα, φορείς ανάπτυξης και όχι διακρίσεων.  Αναγνώριση της μειονότητας ως ‘μακεδονικής’ των Σλάβων της Ελλάδας. Εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας ως ‘μακεδονικής’ στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα», είναι τα μηνύματα στο Ξυνό Νερό της Φλώρινας κατά το 3ο Συνέδριο του Ουράνιου Τόξου, του κόμματος των Σλάβων στην Ελλάδα.


Το συνέδριο- γράφει το σλαβικό δημοσίευα των Σκοπίων-  σηματοδοτήθηκε με ένα μεγάλο πανό στα ελληνικά και στα σλαβικά,  που τοποθετήθηκε  στο κέντρο του χωριού Ξυνό Νερό, το οποίο οι Σλάβοι το αποκαλούν με σλαβική ονομασία.


Το πανό τράβηξε την προσοχή της ελληνικής αστυνομίας  που ζήτησε να αποσυρθεί το πανό, άλλα μέχρι το πρωί αυτό δεν έγινε.


Ωστόσο, η αστυνομία είχε καθήκον να σταματήσει τα αναγγελθέντα λεωφορεία με υποστηρικτές και μέλη του νεοφασιστικού κόμματος  «Χρυσή Αυγή», όπως σημειώνεται.


Στο συνέδριο των Σλάβων της Ελλάδας θα γίνει η ανάδειξη νέων ηγετών στο κόμμα τους. Φυσικά, η Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι ένα αναπόφευκτο  θέμα. 


Επισημαίνεται ότι η προεδρία του κόμματος στις 19 Αυγούστου αντιτάχθηκε σε κάθε αλλαγή του συνταγματικού ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Αυτό είναι σημαίνει ότι είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όχι κατά του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.


Σήμερα, αυτή η θέση αναμένεται, επίσης,  να επιβεβαιωθεί, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση των μελών να σέβονται τη θέση του κόμματος.


Αυτό ισχύει, ιδιαίτερα για τον Παύλε Βοσκόπουλος, ο οποίος δήλωσε επανειλημμένα ότι υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.


MKD


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr