Σπασμωδικές κινήσεις της ηγεσίας του Κοσόβου κατά της Σερβίας




Νοέμβριος 21, 2018. 16:14


Το Κοσσυφοπέδιο  έχει κηρύξει οικονομικό πόλεμο στη Σερβία, κόβοντας ουσιαστικά τις εισαγωγές, με την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει κατά 100% τους δασμούς sτα εμπορεύματα που εισάγονται από τη Σερβία,  γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Η απόφαση ήρθε  την επόμενη ημέρα της αποτυχίας του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στην Ιντερπόλ, και κύρια αιτία, όπως ισχυρίζεται, είναι η άρνηση της Σερβίας.


Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εμπορίου του Κοσόβου, Εντρίτ Σάλα, ανακοίνωσε την αύξηση των δασμών που μέχρι σήμερα  ήταν στο 10% .


«Από σήμερα, τα προϊόντα που προέρχονται από τη Σερβία θα φορολογούνται με 100% «, είπε ο Σάλα.


«Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ άμεσα και τα θεσμικά όργανα είναι υποχρεωμένα να την εφαρμόσου αμέσως», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι, μετά από την έγκριση της απόφασης από την κυβέρνηση.


Η απόφαση ήταν μια απάντηση στην «άγρια εκστρατεία της Σερβίας κατά της ηγεσίας του Κοσσυφοπεδίου, εμποδίζοντας την ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς", αναφέρει το Albeu.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr