Το Κοσσυφοπέδιο απέτυχε να ενταχθεί στην Ιντερπόλ



Νοέμβριος 20, 2018. 19:58

Πρίστινα.

Πολλές αντιδράσεις εκδηλώθηκαν σήμερα μετά την αποτυχία του Κοσσυφοπεδίου να γίνει μέρος του μεγαλύτερου διεθνούς αστυνομικού οργανισμού στον κόσμο, της Ιντερπόλ.



Αντιπολίτευση, πολιτικοί αναλυτές και πολίτες σχολίασαν την απόρριψη του Κοσσυφοπεδίου από την Ιντερπόλ ως σημαντική  πολιτική αποτυχία.


Γνωστά πολιτικά πρόσωπα στην Πρίστινα ανέφεραν ότι η Σερβία είχε κάνει μεγάλο πόλεμο εναντίον της ένταξης στην οργάνωση αυτή.


Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του LDK, Αβδουλάχ Χότι, είπε ότι αυτό το αποτέλεσμα έχει φέρει  σε πλήρη αδυναμία τη διπλωματία του Κοσσυφοπεδίου.


Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας  της ‘Αυτοδιάθεσης’, Γκλάουκ Κονιούφτσα  ζήτησε να βρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτήν την αποτυχία.


Με τη σημερινή ψηφοφορία στη Σύνοδο Κορυφής της Ιντερπόλ που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, το Κοσσυφοπέδιο δεν μπόρεσε να εισέλθει μεταξύ των 192 κρατών που ανήκουν σε αυτήν την οργάνωση, αφού δεν κατάφερε να λάβει τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνται.


Η αποτυχία της ένταξης του Κοσόβου στην Ιντερπόλ, θεωρείται ως μια ακόμη επιτυχία της σερβικής διπλωματίας.


indeksonline.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr