Πανεπιστήμιο Αργυρόκαστρου: «Τα βιβλία του Παναγιώτη Μπάρκα δεν ήταν για τη βιβλιοθήκη μας»





Δεκέμβριος 17, 2018. 17:12

Η συνοριακή αστυνομία της Κακαβιάς  σταμάτησε για έρευνα χθες  τον επικεφαλής του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αργυρόκαστρου, Παναγιώτη Μπάρκα.
Όπως έχει, ήδη, γραφεί, ο Μπάρκας συνελήφθη κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα καθώς είχε μαζί του βιβλία με αντι-αλβανικό περιεχόμενο.



Στη διάρκεια μιας συνηθισμένης έρευνας, η συνοριακή αστυνομία βρήκε στο αυτοκίνητό του καθηγητή, περίπου 20 βιβλία που αναφέρονταν στην Βόρειο Ήπειρο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Ο Μπάρκα ήταν με τη γυναίκα του στο αυτοκίνητο όταν έγινε ο έλεγχος. Ο ερευνητής δικαιολογήθηκε ότι τα βιβλία ήταν για τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου « «Έκερεμ Τσάμπεϊ» του Αργυρόκαστρου.


Στις δηλώσεις αντέδρασε το Πανεπιστήμιο «Τσάμπεϊ» με επίσημη ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε αίτημα από το Πανεπιστήμιο για νέα βιβλία.


«Η πρυτανεία του πανεπιστημίου «Eqrem Çabej»  αποστασιοποιείται από αυτήν την  πράξη του  κ. Παναγιώτη Μπάρκα, η οποία ήταν μια  ατομική δράση  και όχι ως επικεφαλής του τμήματος  Ελληνικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.


Τα βιβλία με το αντι-αλβανικό περιεχόμενο έχουν αποσταλεί στον Εισαγγελέα Αργυροκάστρου, ενώ ο Μπάρκα και η σύζυγός του αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας



newsbomb.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr