Η Αλβανία απελαύνει δύο Ιρανούς διπλωμάτες



Δεκέμβριος 19, 2018. 22:19


Η Αλβανία χαρακτήρισε ως ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο διπλωμάτες της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, που είναι ύποπτοι ότι εμπλέκονται σε δραστηριότητες που επηρεάζουν την ασφάλεια στη χώρα.



Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, «η απόφαση να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι οι δύο Ιρανοί διπλωμάτες, ελήφθη σε διαβούλευση με συμμαχικές χώρες, λόγω της δραστηριότητάς τους στην Αλβανία κατά παράβαση του διπλωματικούς τους καθεστώτος».


Ανεπίσημες πληροφορίες ανέφεραν στο Top Channel ότι αυτή η απόφαση είναι πιθανόν να ακολουθήθηκε από συνεργασία με ισραηλινούς πράκτορες.


Πριν από λίγους μήνες, η Αλβανία κήρυξε «Persona non Grata» τον Στρατιωτικό Ακόλουθο  της Ρωσίας καθώς και τον πρώτο Γραμματέα της Ρωσικής Πρεσβείας, αλλά αυτή η απέλαση ήρθε ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για την υπόθεση του ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


boldnews.al


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr