Συναγερμός για νέα κύματα λαθρομεταναστών



Δεκέμβριος 9, 2018. 18:33

Η Ευρώπη ανησυχεί λόγω μια νέας εισροής παράνομων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθώς εκτιμάται ότι θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη κατά τους πρώτους μήνες του 2019 όπως όλοι εκείνοι που εισήλθαν στην ΕΕ το 2015 από χώρες που πλήττονται από πολέμους και φτώχεια.



Για την ενίσχυση των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της κατά των μεταναστευτικών ρευμάτων, η ΕΕ σχεδιάζει να δημιουργήσει μέχρι το 2020 μια αστυνομική δύναμη στα εξωτερικά σύνορα, η οποία θα αποτελείται από 10 χιλιάδες συνοριοφύλακες.


Οι υπουργοί Εσωτερικών που συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες διαφώνησαν με αυτό το σχέδιο του Επιτρόπου Δημήτριου Αβραμόπουλου, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας κρίσης με εκατομμύρια πρόσφυγες το 2015.


Ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν εκφράσει φόβους ότι η δημιουργία αυτών των σχεδιαζόμενων συνοριακών δυνάμεων θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα στα εθνικά τους σύνορα, ενώ έχουν εκφρασθεί ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση της νέας αστυνομικής δύναμης.


Ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέμπερτ Κίσκλ, μίλησε για τη σταδιακή αύξηση της δύναμης, χρησιμοποιώντας τα χρήματα από τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ.

Επί του παρόντος, ο Frontex έχει μια σύνθεση 1300 ανθρώπων για τη βοήθεια των κρατών μελών στην περιπολία των συνόρων τους.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο στη σύνοδο του ΟΑΣΕ προέτρεψε να περιοριστούν οι πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για την προώθηση στην Ευρώπη, ανεξέλεγκτων παράνομων μεταναστών, οι οποίοι έχουν άλλη θρησκεία, άλλον πολιτισμό και άλλους κοινωνικούς κανόνες.


koha.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr