Η Κορυτσά επανενεργοποιεί το αεροδρόμιο που έκλεισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο



Δεκέμβριος 9, 2018. 19:04


Ο νομάρχης της Κορυτσάς (Korçë) Δόρι Σπιρολάρι ενημέρωσε για την τελευταία πρωτοβουλία, της κατασκευής του αεροδρομίου Λουμαλάς στην Κορυτσά, έργο που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή αυτή της Αλβανίας.


Σύμφωνα με τον Σπιρολάρι, η μελέτη σκοπιμότητας για αυτό το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί, μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης κατόπιν αιτήματος του δημοτικού συμβουλίου της Κορυτσάς.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ίδιο, για το έργο αυτό έχουν συμφωνήσει όλοι οι περιφερειακοί δήμοι, όπως αναφέρει αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.


Το έργο κατασκευής του αεροδρομίου Λουμαλάς έχει επενδυτική αξία 25 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί βήμα προς βήμα. 


Αρχικά, θα καταβληθεί προσπάθεια για την προσγείωση μικρών αεροσκαφών της γενικής αεροπορίας και στη συνέχεια θα εξελιχθεί ως ένα διεθνές αεροδρόμιο χαμηλού κόστους.


Πριν από λίγες ημέρες, ο νομάρχης Σπιρολάρι διοργάνωσε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής και κεντρικής κυβέρνησης για το αεροδρόμιο Λουμαλάς.


Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην έναρξη αυτού του μεγάλου έργου και στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι βήμα προς βήμα θα βρεθούν τα ανάλογα κεφάλαια που θα επενδυθούν σε αυτόν τον σχεδιασμό.


Πριν από 94 χρόνια, η Κορυτσά είχε το δικό της λειτουργικό αεροδρόμιο.

 Από το 1924 έως το 1944,  η  Κορυτσά είχε το δικό της επιχειρησιακό αερολιμένα, ο οποίος χρησιμοποιούνταν κυρίως για τις εσωτερικές αεροπορικές μεταφορές με συνδέσεις στα Τίρανα, Πεσκόπι, Σκόδρα κλπ, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr