Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Κρίση Αλβανίας- Βρυξελλών: Εκτός του Έντι Ράμα η συνάντηση Φεντερίκα Μογκερίνι με ηγέτες Δ. ΒαλκανίωνΔεκέμβριος 19, 2018. 20:27

Οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων συναντιούνται σήμερα  στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση της Υπάτου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι.Τρεις πρόεδροι και τρεις πρωθυπουργοί κλήθηκαν σε αυτήν τη συνάντηση.


Η Μογκερίνι προσκάλεσε τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι,  τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ντένις Ζβίζντιτς.


Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμ δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση γιατί θα είναι μέρος μιας συνομιλίας με φοιτητές του Πανεπιστημίου ‘Ισμαήλ Κεμάλ’ στον Αυλώνα (Βλόρα), καθώς οι διαμαρτυρίες των φοιτητών συνεχίζονται εδώ και 16 ημέρες.


Ωστόσο, η δικαιολογία δεν φαίνεται επαρκής και υπάρχουν υπόνοιες για κρίση μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού και της ΕΕ.


Πρόσφατα, κατηγορήθηκε η κυβέρνησή του, από το Συμβούλιο της Ευρώπης,  για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες.


shqiptarja.com, tetovasot.com, koha.net κλπ


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr